طبع کرفس گرم است یا سرد؟
فرانسویها یک ضرب المثل دارند که میگوید اگر مردم از خواص کرفس اطلاع داشتند تمام مزارع خود را به کاشتن آن اختصاص میدانند! در این مقاله قصد داریم طبع کرفس و فواید آن را برای شما شرح دهیم و اطلاعاتتان را در این زمینه بالا ببریم. با ما همراه باشید.
طبع کرفس
طبع کرفس گرم و خشک است. کرفس به بدن گرما داده و گرمی بخش جسم است و رطوبت بدن را میگیرد. کرفس خاصیت گرمابخشی بسیاری دارد و ادرار آور است. کرفس گزینهای مناسب برای افراد با طبع سرد و تر است. مصلح کرفس سرکه است. افرادی که سرد مزاج هستند میتوانند به راحتی کرفس مصرف کرده و نیازی به همراه کردن ماده دیگر با کرفس به منظور اعتدال طبع آن یا مصلح ندارند؛ مگر اینکه در مصرف کرفس افراط نمایند. در صورتی که سرد مزاجان کرفس را به میزان زیاد مصرف نمایند، دچار نفخ می شوند که باید داروهایی را استفاده کنند تا نفخ را رفع نماید. افرادی که طبع گرمی دارند نیز میتوانند همراه با کرفس، سرکه مصرف نمایند یا کرفس را به سرکه آغشته نموده تا دچار نفخ نشوند.
کاربردهای کرفس
کرفس به صورت خام، پخته، جوشانده و آب کرفس مورد استعمال قرار میگیرد.
ترکیبات موجود در کرفس
مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) در برگ کرفس موجود است در حالی که ساقهی آن منبع ویتامینهای B۶،B۲، B۱، ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسید آمینه ها ضروری است. در کرفس هورمونهای گیاهی نیز وجود دارد که همراه با روغنهای ضروری موجود در آن طعم مطبوع و معطری به کرفس میدهند، همچنین این ترکیبات به همراه املاح و ویتامینهایی که کرفس دارد، کرفس را به سبزی معجزه گر تبدیل کرده اند.
فواید کرفس
کاهش وزن
اگر به صورت روزانه آب کرفس مصرف نمایید، ولع مصرف شیرینیجات در شما از بین میرود. در واقع طبع کرفس به گونهای است که مصرف آن بر گرایش به مصرف شیرینیجات و هورمون های اشتها تاثیر گذاشته و از اضافه وزن جلوگیری مینماید.
آرامش اعصاب و درمان بیماریهای روحی
منیزیوم و پتاسیم موجود در کرفس این گیاه را به گیاهی برای سلامت روان تبدیل کرده است. افرادی که به کم خوابی یا بی خوابی دچار شده اند میتوانند از کرفس برای رفع بیخوابی و عوارض آن استفاده نمایند.
درمان بیماریهای کلیه و مجاری ادراری
بهترین ماده غذایی برای درمان اسید اوریک بالا و عفونت مجاری ادراری، کرفس است. کرفس میتواند کلیهها و مجاری ادراری را تمیز نماید. همچنین ماده معطر موجود در کرفس که ترپین نام دارد از ماندن سنگ کلیه در کلیه و مجاری ادراری جلوگیری کرده و تمام آلودگیهای میکروبی و درد را از بین میبرد.
تقویت قلب و ریه
کرفس میتواند عروق را باز نماید و قلب و ریه را تقویت کند.
از بین بردن سموم بدن
آب کرفس سموم را از بدن خارج مینماید و تأثیر بسزایی در شکستن و حذف سنگها در بدن دارد.
رفع بوی بد دهان
مواد معطر موجود در کرفس با موادی که در معده تولید میشوند ترکیب شده و بوی بد دهان را رفع مینماید.
تقویت لثهها
ویتامین ث موجود در کرفس باعث میشود لثهها محکم و خونریزی لثه رفع گردد.
جلوگیری از پیری
کرفس میتواند باعث پایین آمدن فشار خون شده و آن را تنظیم کند و با وجود گوگردی که در کرفس هست دردهای مفصلی و روماتیسم رفع میگردد.
بالابردن قدرت یادگیری و تقویت حافظه
یکی دیگر از مواد مفیدی که در کرفس وجود دارد فسفر است. به سبب وجود فسفر در کرفس، قدرت یادگیری به خصوص در کودکان بالا میرود و حافظه تقویت میگردد.
پیشگیری کننده انواع سرطان
ترکیباتی که در کرفس موجود است میتوانند پیشگیری کننده پخش سلولهای سرطانی باشند. همچنین استیلنیک (acetylenic) ترکیبی است که در کرفس وجود دارد و میتواند باعث توقف رشد سلولهای تومور گردد.
زیبایی پوست و مو
املاح و ویتامینهای موجود در کرفس از جمله ویتامین آ و ویتامین ب، میتوانند تأثیر بسزایی در زیبایی پوست و مو داشته باشند. با نوشیدن آب کرفس شادابی و جوانی را به پوست و موی خود برگردانید و اثر آن را همان روزهای ابتدایی مشاهده نمایید.
نکاتی برای خرید کرفس
اگر قصد خرید کرفس دارید کرفسهایی را که سفت و ترد هستند و برگ آنها به راحتی شکسته میگردد خریداری نمایید. به آرامی ساقهها را باز کنید و از نبودن لکههای قهوهای و سیاه مطمئن شوید. رنگ کرفس تازه، سبز کمرنگ است. بهتر است پس از یک یا دو روز پس از خرید کرفس را مصرف نمایید. میتوانید کرفس را فریز کنید، اما برای نگهداری در یخچال حتما صبر کنید تا کاملا خشک گردد و رطوبت نداشته باشد.
گیاه کرفس و قسمت های مورد استفاده آن
کرفس از سبزیجات خوراکی دو ساله است که دمبرگهای گوشتی و درازی دارد. ارتفاع گیاه کرفس به ۲۰ تا ۶۰ سانتیمتر میرسد. قسمتهای مورد استفاده کرفس ساقه، برگ، ریشه و تخم کرفس است. کرفس کوهی نیز نوعی از کرفس است که دارای طبع گرم و فواید فراوان است.
موارد منع مصرف کرفس
نکتهای که قابل ذکر است این است که کرفس در دوران لقاح و بارداری نباید مصرف شود. مصرف کرفس در این دوران ضرر دارد، زیرا باعث سقط جنین میگردد. علاوه بر این ممکن است صرعی شدن کودک را به دنبال داشته باشد. اما در دوران شیر دهی مصرف کرفس مشکلی ایجاد نمیکند حتی باعث افزایش شیر مادر میگردد.منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}